Nada Iveljić: Bakino srce

Preporučuje Klub čitatelja za djecu od 8 do 12 godina:

bakino_srce

Odrastanje je obiteljsko zbivanje – svi članovi obitelji utječu na smjer odrastanja i svi osjećaju i proživljavaju promjene smjera. Kada je obiteljsko okruženje ugodno i sigurno, roditelji svojom ljubavlju usmjeravaju dijete pa se povremene krize odrastanja lako i brzo prebrode. Međutim, kada roditelji mijenjaju smjer, dijete je tu najčešće bespomoćno. Upravo se to dogodilo junakinji ove priče. Jasnu susrećemo u trećem razredu osnovne škole i u obitelji koja se polako raspada. Otac ubrzo završava u zatvoru, a mama izlazi s čovjekom koji ju je šarmirao. Jasna bježi baki koju ne voli i s kojom se ne želi zbližiti… Vrijeme prolazi, Jasna je sve starija i sve zrelija, a zahvaljujući baki i jednom dobrom prijatelju odrasta bez većih problema. Pa, ipak, baku i dalje ne prihvaća jer pati za svojom obitelji…   Tek kad se baka razboli, Jasna shvaća koliko joj ona znači. Baka je lik koji svojim osjećajima, poukama i sigurnošću osvjetljava Jasnin život i cijeli roman. Zapravo, drži ih da se ne raspadnu.

Ima li koji slobodan primjerak knjige provjeri ovdje: Katalog knjižnice.

U ovoj prekrasno i toplo ispričanoj priči o odrastanju članovi Kluba čitatelja pronašli su sličnosti s romanom Olivin ocean pa ako imaš 12 godina i svidjelo ti se Bakino srce mogla bi ti se svidjeti i ta priča :).

O autoru Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.
Ovaj unos je objavljen u Knjige, ljeto 2013.. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Nada Iveljić: Bakino srce

  1. Lucija napisao:

    Ja kada sam čitala ovu knjigu u nekim trenutcima zamalo pa da se nisam rasplakala, knjiga je stvarno poučna. : (

  2. Dora :) napisao:

    Kada sam čitala ovu knjigu,odmah me se dojmila…Pošto ju tek čitam,već me se dojmila i stvarno je poučna 🙂

Komentiraj